De achteruitgang van Tweakblogs/Tweakers.net

By Jeroen, Jan 12, 2013 | |
 1. Het val mij de laatste tijd heel erg op dat de Tweakblogs (van diverse personen, inclusief die van mij) heel erg weinig bezoek krijgt. De voornaamste rede van dit is dat Tweakers.net zijn Frontpage heeft aangepast hier staat standaard de Tweakblogs niet meer op, behalve "Uit de Community" gedeelte die heel erg veel naar beneden staat. Als je een eigen website heb die je een beetje goed promote dan kan je momenteel de zelfde bezoekers aantallen bereiken. Promoten kan via diverse media momenteel denk aan Facebook en Twitter als je genoeg vrienden heb en afspraken maakt met hun dan bereik je momenteel meer mensen als op Tweakbolgs. Als men daarbij ook nog eens gebruik maakt van Google ads dan spreek je momenteel meer mensen aan dan hier op Tweakblogs.

  Ik merkte dit op met mijn DOTA2 blog die nu ongeveer 250 keer is bekeken, in de oude situatie had je gewoon 1200 views minimaal. Ging je naar een week kijken dan zat je al gauw richting de 2000 tot 3000 views. Personen die echt zeer goede blogs maakte op technisch gebied die hadden vele malen meer bezoekers maar zelfs die lopen achteruit.

  Tweakers.net:
  Wel T.net gaat ook erg achter uit de frontpage die voor deze verbouwing veel informatie had is nu een mengelmoes geworden van allerlei informatie stromen. Alles staat tegenwoordig door elkaar heen waar we vroeger de meuk tracker hadden enz enz. is het nu gooi maar neer en laat het maar. De huidige tracker is zoveel maal beperkt als het oude systeem waar vroeger tweakability voorop stond is het nu de motto eenvoudig en simpel. Terwijl we op een tweakers site zitten hier verwacht je innovatie en technische hoogstandjes en niet hoe het nu is we zien wel waar het eindigt.

  Ook qua berichtgeving op Tweakers.net is niet meer zoals vroeger toen kon je leuke stukjes tegen komen die je eigenlijk nergens anders zag of zeer veel diepte hadden, nu is het meer van het zelfde en echte diep gang zit er niet in. Kijk nu naar de Best Buy Guide ik lees het eigenlijk allemaal niet meer door, de rede is dat er niets nieuws onder de zon is. De systemen komen eigenlijk altijd op het zelfde uit en echt variatie is er niet. Een Best Buy Guide mag best ingaan op ontwikkelingen en ook bedrijf vs bedrijf (lees Intel vs AMD) achtergrond informatie op keuzes hoort er ook bij. De BGG van januari 2013 is bijvoorbeeld ook weer eentonig het is weer een opsom topic. Neem de keuze van HTPC kijk naar de processor keuze hier zie je het volgende staan:

  Dat de processor voor HD geschikt is lijk me zeer logisch aangezien dit meer dan standaard is geworden, 3D daar in tegen is nog niet standaard. Maar waarom is er nu voor AMD gekozen en niet voor Intel of welke CPU maker dan ook, ik mis achtergrond informatie. Was het dat het te duur was dat je over de 500 euro heen ging of was het wat anders wat de keuze beperkte. De BBG is voor mensen die zoiets willen kopen maar geen echte keuze hebben gemaakt, maar ze krijgen maar eenzijdige informatie. Het zelfde met de server keuzes waarom en hoe, daarbij wordt er gezegd ESXi maar is alles wel compatibel met ESXi dat staat er namelijk weer niet bij.
  Daarbij zie je alleen maar stukken over PC's zelf maar waar is informatie over raid controllers, monitors, netwerkkaarten etc etc.

  Dit is dus wat ik bedoel oppervlakkige informatie en niet ingaan op diverse aspecten. De stukjes die geschreven worden zijn oppervlakkig wat soms goed kan zijn maar in andere gevallen niet gewenst. Wat ik boven al zei vroeger zag je tests van apparatuur momenteel komt dit af en toe nog eens voor. Ik vraag me af of Tweakers.net nog wel genoeg materiaal binnen krijgt om te testen of dat ze niet genoeg mensen hebben om het te testen.
  Standaarden waarom niet uitleggen wat er mee bedoeld wordt waar is het voor en wat bedoelen ze ermee en waarom is het belangrijk om de standaard in je aankoop te hebben.

  Hoe Tweakers.net momenteel werk is het gewoon één van alle andere websites geworden wat erg jammer is. Maar het lijkt erop dat management er ook niet wakker van ligt en het goed vindt hoe het nu gaat anders had het allang anders veranderd geworden of ze hebben geen nieuwe ideeën wat eigenlijk erger is.

  Share This Article

  About Author

  Jeroen
  Jeroen Pil [1973] werkt sinds 2010 aan zijn website die u nu momenteel bezoekt. Interesses zijn Games, Ruimte, 3D, Fractel Design, TV Series en Films.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice