De tandeloze vakbonden

By Jeroen, Oct 15, 2013 | |
 1. Na CNV heeft ook FNV aangegeven dat ze het niet netjes vinden dat de regering eenzijdig het akkoord hebben aangepast, maar vinden geen rede om actie te ondernemen. Als dit in de jaren 80 had gebeurd dan was het land te klein geweest en hadden we stakingen gehad waar iedereen zou zien hoe machtig de vakbonden zijn. Maar in de huidige tijd knikken de vakbonden en doen ze alles wat de regering opdraagt, loonmatiging tuurlijk als men wat erbij wilt dienen we het zelf te betalen door inlevering van uren. Wat de bonden zelfs nu niet durven is te zeggen, omdat jullie dit aanpassen gaan wij meer loonsverhoging vragen in plaats van onder de inflatie te blijven rekenen we nu uit wat de mensen mis zijn gelopen al die jaren en vragen we minimaal dat. Maar natuurlijk doen ze dat ook niet waarom zouden ze de vakbonden draaien nu eenmaal krijgen geld binnen en hoeven er weinig tot niets voor te doen alleen maar zorgen dat wij braaf betalen en geloven dat hun wat kunnen doen.

  Momenteel hebben de hoge heren bij de vakbond er voor gezorgd dat ze tandeloos zijn door te zeggen we accepteren het, de politiek weet nu dat ze ermee weg kunnen komen. Geloof me binnen acht a negen maanden wordt er nog wel iets aangepast en zelfs dat gaan de vakbonden slikken, zolang de vakbonden nu op dit moment geen statement maken gebeurd dit weer.

  Alexander Pechtold heeft Rutte mooi uitgespeeld tegen iedereen door dit door te drukken heeft D66 mooi zijn zin wat ze al tijden wilde hebben soepeler ontslagrecht en kortere WW. De rede waarom Rutte hiermee instemde is dat ze eigenlijk een beetje machtsgeil zijn, ze wiste dondersgoed dat als ze dit verloren ze konden opdoeken en er snel nieuwe verkiezingen konden uitschrijven. De vijf partijen CDA, PvdA, D66, SGP en ChristenUnie zijn momenteel heel erg bang als er nieuwe verkiezingen komen dat de SP en PVV als grootste uit de bus komen. Maar kan het toevallig zijn dat de vakbonden hier ook bang voor zijn met name dat de PVV aan de macht komt. Misschien dat ik dit later eens uitzoekt aangezien dit veel werk betekent.

  Share This Article

  About Author

  Jeroen
  Jeroen Pil [1973] werkt sinds 2010 aan zijn website die u nu momenteel bezoekt. Interesses zijn Games, Ruimte, 3D, Fractel Design, TV Series en Films.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice