Nieuwe server voor virtualisatie

By Jeroen, May 1, 2011 | Updated: Nov 11, 2016 | |
 1. Na aanleiding van deze blog, heb ik besloten om toch maar mijn eigen server te upgraden en ook over te stappen naar virtualisatie. Aangezien ik graag alles gescheiden houd en daarbij ook nog wel eens experimenteer met Server besturings- systemen is virtualisatie een uitkomst.

  Ik heb gekozen voor het volgende:
  # Product Prijs Subtotaal
  1 Intel Core i3 540 € 85,91 € 85,91
  2 GeIL Value PLUS GVP38GB1333C9DC € 59,90 € 119,80
  1 Intel Desktop Board DH55TC € 70,99 € 70,99
  Bekijk collectie
  Importeer producten Totaal € 276,70

  Ik heb gekozen voor de Intel Desktop Board DH55TC aangezien deze een ingebouwde netwerkkaart heeft die werkt met ESXi hierdoor hoef ik geen extra patch te doen en hoort het gelijk te werken. De Intel Desktop Board DH55TC ondersteund maximaal 16GB geheugen dit heb ik er maar gelijk bij genomen om te voorkomen dat het geheugen te laag is om meerdere VM's te draaien. De Intel Core i3 540 is krachtig genoeg voor mij en ondersteund Intel® Virtualization Technology (VT-x), dit is een verbetering ten opzichte wat ik nu gebruik aangezien die geen enkele Virtualization Technology in zich heeft.

  Helaas heb ik de bestelde producten nog niet binnen aangezien Koninginnedag er tussen zit, ik hoop een maandag alles binnen te hebben.

  Wat mijn plan is om te doen is als volgt ik wil graag alles afgeschermd hebben zodat eigenlijk maar een paar zaken fout kan gaan. Ten eerste DHCP, Samba, Interne Websites krijgen allemaal hun eigen VM als er dus een VM uitvalt ben ik alleen die functie kwijt, het ergste geval wat kan gebeuren is ESXi die er mee stopt of een hardware probleem, maar gelukkig heb ik Backups. Een ander voordeel wat ik heb is dat ik iets exotischer kan gaan werken met Websites namelijk met MySQL twee MySQL servers draaien en dan kijken wat de grote verschillen zou zijn als je het groter opzet als normale hosting. Ook zaken zoals caching servers voor Apache kan ik dan o[p me gemak testen zonder dat ik mijn goede setup om zeep help wat in het verleden nog wel eens gebeurt is, nu zijn er wel backups maar je verliest toch tijd en soms ook zin om verder te gaan.

  Aan het einde van de week zal ik nog een blog post maken en schrijven over hoe gemakkelijk of moeilijk het was om ESXi te installeren en de VM;s op te zetten.

  Share This Article

  About Author

  Jeroen
  Jeroen Pil [1973] werkt sinds 2010 aan zijn website die u nu momenteel bezoekt. Interesses zijn Games, Ruimte, 3D, Fractel Design, TV Series en Films.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice