Nieuwe UI policy in World of Warcraft

 1. Op deze pagina maakt blizzard het volgende bekend.

  Regel 3, 4, 5 en 6 kan ik mee leven.

  Regel één is een regel die hun niets aan gaat dat is iets tussen de eindgebruiker ik en de maker van de addon, ik maak als gebruiker zelf wel uit of ik de addon in een betaalde form wil aanschaffen. Het enigste wat ze wel kunnen verbieden is popups in game of addons die contstant in chat blijven vragen voor een donatie. Daarbij maakt iemand die zelf een website heeft uit of men moet betalen op hun eigen website.

  Regel twee is iets dat een bescherming is van regel één mag een addon schrijver ze creatie beschermen, daarbij maakt blizzard niet uit wat ik op mijn schijf heb staan, de addon maakt namelijk geen inbreuk op hun recht ik reverse engineer namelijk niets als developer ik maak gebruik van het geen wat hun bieden in hun API. Als blizzard dit wilt tegen gaan dan maken hun de code maar zo dat dit niet meer kan in World of Warcraft.

  Regel zeven is leuk maar in sommige landen verandering van ToU en EULA mag ik de software terug brengen naar de leverancier. Dit kan namelijk niet altijd het zou interessant zijn als men dit probeert. Daarbij heeft regel seven nog een ander impact namelijk het beschermen van het geen wat de addon maker heeft gemaakt.

  Regel acht is voorbehouden aan blizzard die hebben namelijk dat recht om programma code te veranderen. Het geen wat ze al een paar keer hebben gedaan in het verleden.

  Nu we dit hebben behandeld mag Microsoft eisen van Blizzard dat er geen maandelijkse betalingen meer gedaan mogen worden voor World of Warcraft, aangezien deze veelvuldig gebruik maakt van de API van Microsoft. Let op dat Blizzard het zelfde doet op dit moment, de vergelijking is als volgt: World of Warcraft maakt gebruik van API mogelijk in game en maakt deze beschikbaar aan ontwikkelaars. Windows maakt gebruik van API mogelijk en maakt de beschikbaar aan ontwikkelaars. Men kan ook niet zeggen dat Microsoft dit gelijk in het begin had moeten doen aangezien Blizzard het zelfde doet momenteel. De vraag is hoeveel addon ontwikkelaars er mee gaan stoppen de eerste is namelijk al gestopt Outfitter heeft de ontwikkeling stop gezet momenteel omtrent deze nieuwe policy.

  Zelf denk ik dat de nieuwe policy binnenkort weer op de schop gaat als men de addon ontwikkelaars in het nauw gaan drijven kan het zijn dat mensen gaan stoppen met spelen van World of Warcraft. Als het geld gaat kosten kan natuurlijk weer het een en ander terug gedraait worden maar of men dan de mensen terug krijgt is het tweede.

  Share This Article

  About Author

  Jeroen
  Jeroen Pil [1973] werkt sinds 2010 aan zijn website die u nu momenteel bezoekt. Interesses zijn Games, Ruimte, 3D, Fractel Design, TV Series en Films.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice