Series

By Jeroen, Aug 25, 2013 | |
 1. Het is weer zover een nieuw seizoen dus ook weer nieuwe series en natuurlijk ook terugkomst van oude series. Ik heb er al een keer over geschreven maar het blijft leuk om te doen aangezien ik toch weer series tegenkwam die ik niet kende maar later toch leuk bleken te zijn, ik hoop ook dat het omgekeerde waar is. Alvast een waarschuwing ik hou niet zoveel van comedy en drama ik heb er niet zoveel mee, ik ben meer van actie, sci-fi en fantasie.

  Doctor Who:
  Wel dit is een favoriet van mij ik volg dit al van zeer jonge leeftijd en vind het nog steeds geweldig. In 2005 startte de BBC met een nieuwe reeks die tot vandaag de dag nog steeds doorloopt. Het spreekt van zich dat de huidige Doctor Who er beter uit ziet dan wat in de jaren 60, 70 en 80 gemaakt werd. Het enigste nadeel momenteel is dat we een beetje snel nieuwe Doctors en sidekicks, misschien leuk om het verhaal interessant te houden maar je went aan bepaalde personen die na 1 of 2 seizoenen er weer uit gaan. Het verhaal tot dus toe is leuk en zeer complex op sommige momenten wat weer een verademing is je denk dat iets al vast staat en dan blijkt in eens dat het toch anders gegaan is als wat je dacht. Als je van tijd en ruimte reizen houd dan is Doctor Who een aanrader.

  Revolution:
  Een zeer interessante serie ik ben pas bij aflevering 5 maar het verhaal is leuk alleen soms een beetje te slepend. Wat jammer is dat je geen goed idee krijgt in het begin wie wat is en wat hun voor de blackout hebben gedaan. Ook hoe de blackout is gestart is nog niet duidelijk misschien dat ik in de volgende afleveringen meer informatie krijg.

  Arrow:
  Dit was eigenlijk een serie die ik vanaf het begin wilde volgen aangezien het gebaseerd is op de Green Arrow comics. Het verhaal is mee slepend en de flashbacks zijn niet storend aangezien het verhaal aanvulling er door krijgt. Heb het eerste seizoen gekeken en was zeer onder de indruk over het verhaal ik hoop dat het volgende seizoen ook zo wordt, het enigste probleem wat ik heb is dat te veel mensen zijn geheim kennen.

  NCIS:
  Nog steeds leuk gaat nu het elfde seizoen in en het verhaal blijft gewoon op peil met andere afleveringen.

  Criminal Minds:
  Blijft leuk om dit te volgen je zou denken dat je alles al gezien zou hebben met negen seizoenen maar niets is minder waar. Ze weten je keer op keer te verassen met nieuwe getwiste ideeën over serie moordenaars.

  Walking Dead:
  Seizoen 3 valt een beetje tegen de gevangenis is niet echt de beste omgeving waar dit had kunnen afspelen. Ook zou je denken dat met het afmaken van de zombies je nu wel een veilig gebied zou hebben maar helaas ze blijven maar komen in grote getallen. Ik moet seizoen 3 nog afkijken maar ik hoop wel dat het beter wordt met seizoen 4.

  Naruto Shippuuden:
  Ik volg zowel de Manga als de Anime bijde vind ik erg leuk hoewel er in de Manga iets beter uitziet.

  Under The Dome:
  Wel gewoon een must see serie ik vind het nog steeds leuk, op sommige momenten kan het wat slepend zijn. Er is al een tweede seizoen aangekondigd ik hoop dat die net zo leuk blijft als de eerste. Het eerste seizoen is binnenkort afgelopen.

  Falling Skies:
  Zeer goede sci-fi alleen op sommige momenten ontbreek er hele stukken uit het verhaal en is het ineens een paar maanden later. Als je hier geen problemen mee heb is het gewoon een geweldige serie.

  Unforgettable:
  Een serie over een vrouw die een fotograpische geheugen heeft en op bepaalde momenten zaken kan herinneren wat zij gezien heeft. Op zich zeer leuk gedaan maar soms een beetje teveel van het zelfde.

  The Newsroom:
  Ik vind dit wel een leuke serie ondanks dat het meer onder drama valt, het blijft leuk om te zien. Wat weer jammer is dat het tweede seizoen een andere insteek heeft gekregen zodat het lijkt dat seizoen één en twee niet op elkaar zijn afgestemd. Na een paar afleveringen kom je er achter dat ze terug kijken en het verhaal sluitend hebben gemaakt, maar dat seizoen twee een grote aflevering is.

  Person of Intrest:
  Zeer leuke serie het vervelende is dat je nog niet alles weet zelfs na twee seizoenen wat het ook weer interessant maakt om te kijken. Het verhaal is weer wel goed bedacht en maakt veel gebruik van wat de VS doet op gebied van zijn eigen bevolking bespioneren. Hoop dat ze PRISM er ook in gaan verwerken.

  The Neighbors:
  Een van de weinige comedy die ik bekijk maar door het sci-fi element vind ik het wel leuk. Wat zou jij doen als blijkt dat je buren buitenaardse wezens waren?

  Elementry:
  Alweer een new age Sherlock serie is de tweede in zeer korte tijd, het verhaal speelt af in deze tijdsperiode. Nu is Sherlock een peroon die moeite heeft gehad met drugs en hierdoor iemand toegewezen krijgt om hem te begeleiden, die later een volledige partner wordt. Daarbij speelt dit af in de VS wat het verhaal ten goede komt.

  Sherlock:
  Een eigentijdse invulling van Sherlock Homes heeft een andere insteek als Elementry en speelt gewoon in de UK af.

  Lost Girl:
  Zeer leuk gemaakt en heeft een zeer leuke insteek over mensen met superkrachten, de uitwerking tussen twee facties is leuk en geeft het verhaal een leuke diepgang met zich mee.

  Hier onder een lijst met wat ik wel en niet leuk vind, maar ook met erachter tussen haakjes wat ik wel en niet leuk vind:

  24 (Niet Leuk)
  Andromeda (Gevolgd)
  Battlestar Galactica (2003) (Gevolgd maar een raar eind, een beetje afgerafeld)
  Being Human (US) (Leuk)
  Bionic Woman (Nog niet naar gekeken)
  Bones (Niet Leuk)
  Caprica (Niet Leuk, kom wel een nieuwe over Battlestar Galactica)
  Castle (2009) (Niet Leuk)
  Chuck (Niet Leuk)
  Criminal Minds (Leuk)
  Dexter (Kan niet in het verhaal komen)
  Eureka (Zeer Leuk)
  Family Guy (Niet Leuk)
  Farscape (Leuk)
  Firefly (Leuk)
  FlashForward (Leuk jammer dat het afgelopen is)
  Fringe (Zeer Leuk)
  Futurama (Soms Leuk)
  Ghost Whisperer (Soms Leuk)
  Haven (Niet leuk)
  Heroes (Leuk alleen seizoen 3 en 4 vind ik tegen vallen)
  House (Zeer Leuk)
  How I Met Your Mother (Niet Leuk)
  Human Target (2010) (Niet leuk)
  Jericho (2006) (Niet Leuk)
  Knight Rider (2008) (Leuk, jammer dat het is afgelopen)
  Legend of the Seeker (Leuk alleen niet meer echt gevolgd moet het weer een keer oppakken)
  Leverage (Leuk)
  Lie to Me (Leuk)
  Life (Zeg me niets)
  Lost (Niet Leuk)
  Merlin (2008) (Leuk)
  NCIS (Zeer Leuk)
  New Amsterdam (Kan ik niet)
  Numb3rs (Alle 7 seizoenen gezien)
  Sanctuary (Zeer Leuk)
  Scrubs (Niet Leuk)
  Sherlock (Leuk, gaat als het goed is verder)
  Smallville (Niet Leuk)
  South Park (Niets aan)
  Stargate Atlantis (Leuk)
  Stargate Universe (Leuk)
  Supernatural (Niet Leuk)
  Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Leuk, vreemd einde)
  The Big Bang Theory (Niet Leuk)
  The Event (Vreemde Serie en ik hoe niet echt van terug sprongen zoals in FlashFoward)
  The Mentalist (Niet Leuk)
  The Pacific (Mooi)
  The Simpsons (Sommige zijn zeer leuk)
  The Vampire Diaries (Nog niet bekeken)
  Threat Matrix (Kan ik niet)
  Top Gear (Niets aan)
  True Blood (Niet zo leuk)
  Two and a Half Men (Niet Leuk)
  V (2009) (Leuk)

  Share This Article

  About Author

  Jeroen
  Jeroen Pil [1973] werkt sinds 2010 aan zijn website die u nu momenteel bezoekt. Interesses zijn Games, Ruimte, 3D, Fractel Design, TV Series en Films.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice