Synology PostGreSQL

By Jeroen, Feb 17, 2015 | |
 1. Ik wilde op mijn Synology PostgreSQL gebruiken alleen het wachtwoord van de database wat is het. Ik kwam er achter dat je het volgende moet doen:


  Ten eerste doe het volgende:

  Code:
  su - postgres
  Hierna kan je een user aanmaken probeer je dit zonder het bovenstaande te doen dan krijg je fout meldingen.

  Code:
  createuser -d -a -P USERNAME
  
  Geef bij USERNAME een naam op die je wilt gebruiken.

  Na een wachtwoord in gegeven te hebben en daarna nogmaals kunnen we het volgende doen:

  Code:
  createdb DATABASENAME
  
  Geef bij DATABASENAME een database naam op die je wilt gebruiken.

  Hierna kan je gebruik maken van de package phpPgAdmin en kan je inloggen met de bovenstaande gebruiker. Waar je rekening mee moet houden is dat je niet in de database van Synology gaat spelen dit kan zeer ongewenste effecten veroorzaken.

  Ik heb mijn gebruiker genoeg rechten gegeven zodat ik ermee kan werken zonder fouten te krijgen. Het laaste wat ik moet doen is alles controleren waar ik op het moment van schrijven mee bezig ben, de test is een reboot van het systeem. Na een reset heb ik nog steeds toegang tot phpPgAdmin wat een goed teken is. Nu proberen de database te vullen maar daar wacht ik mee tot ik weer tijd heb.

  Er is één maar ik kan weer niet inloggen met SSH dit is nu de tweede keer dat dit gebeurd met DSM 5.x nu moet ik even kijken wat hier de oplossing voor is. Hier ben ik nog niet uit ik schrijf dit gelijktijdig met een oplossing zoeken, ik kan met SSH Explorer geen contact maken met SSH maar met Putty werkt alles gewoon. Naar mijn mening een SSH Explorer fout en niet Synology.

  Share This Article

  About Author

  Jeroen
  Jeroen Pil [1973] werkt sinds 2010 aan zijn website die u nu momenteel bezoekt. Interesses zijn Games, Ruimte, 3D, Fractel Design, TV Series en Films.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice